Corner 2009

9. januar – 1. marts 2009

Corners figurative, farverige og fortællende kunst indtager igen den historiske bygning Sophienholm. Udstillingen, der viser kunst fra Skandinavien, England, Kina og USA, holder åbent fra 10. januar til 1. marts 2009.

Fortællingen er i centrum på den kommende Corner udstilling i Sophienholms Udstillingsbygning. Og i alle kunstens teknikker. 30 af kunstnersammenslutningen Corners medlemmer samt ni gæstekunstnerne fra USA, Kina, Sverige, England og Danmark udstiller fra den 10. januar 2009 malerier, keramik, bronzeskulpturer, fotografi, grafik, broderi, video og digital kunst. Og med et fællestræk: det fortællende motiv.

”Vores danske og udenlandske gæstekunstnere bidrager til at styrke vores profil som en kunstnersammenslutning, der i en moderne tid forholder sig til det fortællende maleri og arbejder med det figurative udtryk,” siger Lars Ravn fra Corner.

Gæstekunstnerne i år er den svenske billedkunstner Anna Kristensen, der i sine værker skildrer underspillede følelser og ensomhed i en verden, hvor den fysiske kontakt er overtaget af moderne teknologi, billedhugger Tine Hecht-Pedersen, der bruger rummet, kroppen og arkitekturen i sin kunst, den amerikanske billedkunstner Edith Isaac-Rose, som benytter en blanding af maleri og broderi til at udtrykke sine samfundskritiske og feministiske motiver, den engelske malere Lucian Freud, der arbejder intens med fortællingen om mennesket, livet og naturen, den engelske maler John Virtue, som har dybe rødder i det traditionsrige, engelske landskabsmaleri, den kinesiske billedkunstner Tong Wang, der viser sine seneste papirarbejder, Knud Odde, der trods sin forkærlighed til de klassiske temaer, faktisk er med til at forny kunsten, Claus Handgaard Jørgensen, der arbejder med alle kunstens teknikker, og endelig Martin Richard Olsen, der er kendt for sine fantasifulde udsmykningsarbejder. I alt udstiller 39 kunstnere deres værker på Sophienholm.

Tilløbsstykke
Da Corner 2008 lukkede den 24. marts, havde mere end 17.000 besøgende lagt vejen forbi udstillingen på Sophienholm. Et af udstillingens hovedværker, den store glasmosaik i COBRA-rummet, som seks af kunstnere fra Corner udstillingen havde udført sammen som pendant til COBRA-loftet, er i dag en del af Sophienholms faste udstilling.

Der er brug for mere plads til kunsten, og derfor bliver Sophienholms smukke drivhus en del af Corners kommende udstilling.

Ud over kunst kan de besøgende på Corner 2009 også opleve koncerter, og lige som kunsten på Corner viser forskellige kunstneriske teknikker, spænder også musikken bredt. Her er klassisk musik, jazz- og rockkoncerter. Programmet vil ligge på Corners hjemmeside.

Corner-udstillingen vil lige som sidste års udstilling bestå af såvel den fysiske udstilling på Sophienholm og den virtuelle udstilling på Internettet – på www.corner.dk, hvor man har mulighed for at købe udstillingens værker.

På Corner 2009 udstiller: Henning Andersen, Per Baagøe, Jens Bohr, Helle-Vibeke Erichsen, Lucian Freud, Mogens Gissel, Lars Grenaae, Bente Hansen, Gustav Hansen, Merete Hansen, Ole Prip Hansen, Finn Heiberg, Kjeld Heltoft, Tove Hummel, Edith Isaac-Rose, Ole Sylvest Jacobsen, Regnar Jensen, Claus Handgaard Jørgensen, Jacob Jørgensen, Jens-Peter Kellermann, Pontus Kjerrman, Janne Klerk, Anna Kristensen, Leif Madsen, Anne Marie Mejlholm, Hanne Sejrbo Nielsen, Mogens Nørgård, Knud Odde, Martin Richard Olsen, Celia Paul, Tine Hecht-Pedersen, Lene Rasmussen, Lars Ravn, Paula Rego, Morten Skovmand, Hans Voigt Steffensen, John Virtue, Tong Wang og Claus Ørntoft.

Anna Kristensen

Anna Kristensen

Tine Hecht Pedersen

Tine Hecht Pedersen

Tong Wang

Tong Wang