GOLDEN DAYS 2017


Kulturfestivalen Golden Days sætter i år fokus på 850 året for Københavns grundlæggelse. I Lyngby markeres festivalen fra forstædernes perspektiv med ni forskellige arrangementer for børn og voksne under overskriften” Flugten fra København”. To af disse arrangementer foregår på Sophienholm.

Skattejagt i parken

Lørdag 9. september kl. 13-16
Gratis adgang

Skattejagt i parkenTag familien med på en historisk skattejagt og oplev den eventyrlige park omkring Sophienholm. Du kommer på en tidsrejse tilbage til dengang, hvor den velhavende familie Brun forlod København for at leve deres sommerliv i de smukke omgivelser. I parken møder du Friederike Brun og hjælper hende med at finde hendes mand Constantin. For Friederike elsker at invitere gæster, men det koster penge at holde selskaber. Og penge det har Constantin! Undervejs i skattejagten får du mulighed for at opleve det samme, som sommergæsterne gjorde dengang med pandekager ved Norske Hus, myter fra oldtiden, æsler, klassisk musik og kreative sysler. Tag gerne picnickurv med.Salon: Tidens toner

Torsdag 7. september kl. 19-21
Billetter: Salon 50 kr. / Samlet billet til udstilling og salon 100 kr.
Købes på lyngbybib.dk

Tidens toner
I 1800-tallet holdt det københavnske borgerskab saloner, hvor kultureliten mødtes til oplæsning og koncerter. En af de populære var Friederike Bruns, der blev holdt på familiens sommerresidens Sophienholm, hvor kunstnere som Oehlenschläger, Heiberg, Weyse og Kuhlau kom på besøg.

I samarbejde med Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne genopliver vi under titlen ”Tidens Toner” salonerne i en blanding af nyt og gammelt.

Aftenen starter med ord og toner fra Friederikes tid, når Duo Suonante optræder med romantiske sange af datidens kunstnere. Duo Suonante er sopranen Katrine Dyrehauge Roos og guitaristen Lars Hedelius-Strikkertsen. De har specialiseret sig i musik fra første halvdel af 1800-tallet, og man kan se frem til at høre toner af bl.a. Kunzen og Weyse spillet på en autentisk 1800-tals guitar.

Herefter har vi inviteret digteren Lone Hørslev og komponisten Jesper Mechlenburg. I deres samarbejde UHØRT går lyrik og musik hånd i hånd i et originalt og nutidigt univers. Her mødes følsomt hviskende kærlighedserklæringer med fængende refræner og hverdagspoetiske betragtninger.

Så mød op på Sophienholm til en stemningsfuld salon i en moderne udgave.

Parkarrangementer

Golden Days 2017

Omvisninger

Saloner

Billedskole