Arrangementer 2018


Skulpturerne taler

Torsdag 30. august kl. 17. Billetpris 20 kr.
Kom med på en anderledes omvisning blandt parkens skulpturer. Sophienholms park er fyldt med skulpturperler, der til daglig lever et lidt overset liv mellem træer og buske. På tur i parken går man forbi dem, bemærker dem måske, men tænker ofte ikke nærmere over deres fortælling. Nu lader vi dem komme frem i lyset og få liv.

Enhver skulptur udgør en fortælling om form, materiale og følelse, og jo mere man kender til fortællingen, des mere levende bliver skulpturen. Kunstformidler Dina Rawat guider os rundt blandt parkens skulpturer, og skuespiller Sofie Alhøj lægger stemme til dem, når hun læser et stykke litteratur op, der udtrykker skulpturens væsen.

Havedag på Sophienholm

Søndag den 6. maj kl. 11-16. Gratis adgang.
I forbindelse med Sophienholms aktuelle udstilling ”Johannes Larsens Have” danner parken ramme om en dag, hvor vi hylder Haven både praktisk og poetisk med et væld af aktiviteter.

Program for dagen
Kl. 11
Litterær havevandring. Mødested ved påfuglen.

Kl. 11.15 & kl. 14. Staldloftet.
Claus Dalby fortæller om ”Selskabsplanter”. Dalbys nye bog udkommer netop nu, og handler om hvilke blomster, man med fordel kan plante sammen i haven.

Kl. 11.30 & kl. 13.30
Bagsværd flettekreds afholder workshop i pileflet. Her kan man flette sit eget stativ til klatreplanter. Deltagerprisen er 75 kr. til materialer, og der er begrænset deltagerantal. Varighed 1,5 time.

Kl. 11.30 & 12.45
Elverhøjkoret synger danske forårssange og inviterer til fællessang.

Kl. 12.30-15.30
Lav din egen frøbombe. Kunstworkshop for hele familien ved billedskolelærer Joachim von Westen.

Kl. 13
Havevandring med havearkitekt Erik Termansen.

Kl. 15
Omvisning i udstillingen ”Johannes Larsens have”. Gratis men entré til udstillingen. Tilmelding på sophienholm@ltk.dk.

Kl. 11-16
Besøg Dansk Dahlia Selskabs stand og få gode råd om dyrkning af dahliaer.

Kl. 11-16
Medlemmer af Bagsværd flettekreds fletter og viser nogle af deres produkter.

Kl. 11-16
Mød Haveselskabet København - hør om deres aktiviteter og vind dejlige havebøger.

På plænen ved søen sørger Lyngby Stadsarkiv for, at de gamle lege bliver vakt til live med kroket og andre klassiske havespil, så tag hele familien med og nyd en forårsdag i den smukke have.

Bemærk at ved køb på en stand er det kun muligt at betale med kontanter eller mobilepay.

Arrangeret i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne & Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

Kehnet Nielsen om kunst og poesi

Tirsdag d. 13. marts kl. 19.30 i havestuen. Billetpris 50 kr.Mød billedkunstner Kehnet Nielsen og hør ham fortælle om lyrikken som inspirationskilde i en samtale med tidligere museumsinspektør Ove Mogensen.

I anledning af Kehnet Nielsens separatudstilling på Sophienholm kan man denne aften møde ham i en samtale med ven og kurator Ove Mogensen om digtning, maleri og eksistens. Litteratur og poesi har altid haft en stor betydning for Kehnet Nielsen, så samtalens omdrejningspunkt vil være poesiens intuitive betydning for skabelsen af kunstværkerne.

Kehnet Nielsen har selv skrevet lyrik, og undervejs vil skuespiller Sofie Alhøj læse op af både Kehnets egen lyrik og af nogle af de digtere, som har haft betydning for ham.

Ove Mogensen er tidligere leder af Kunstmuseet i Tønder, men inden han blev opslugt i kunstens verden, studerede han litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.

Samtalen finder sted i udstillingsbygningens havesal, og der vil være mulighed for at se Kehnet Nielsens udstilling ”Den store Gestus” umiddelbart før arrangementet. Dørene åbner kl. 19.

Arrangeret i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Parkunderholdning

Arrangementer

Omvisninger

Billedskole