Udstillinger 2001


Jane Muus

25. november 2000 - 20. januar


Jane Muus

Jane Muus er en af vores helt store og originale illustratorer. Hun er både grafiker og tegner. Netop fyldt 80 år fejres hun med en retrospektiv udstilling på Sophienholm. Hendes motivkreds drejer sig om mennesket i alle hverdagens situationer. Ofte skildret med megen underfundighed og humor. Mennesker, som hun på sine mange rejser har mødt på gader og cafeer, i varehuse, på markedspladser, mv. Som grafiker foretrækker Jane Muus træsnittet, men benytter også litografi og radering. Desuden har hun udført bemalede trærelieffer. Meget væsentlig er også hendes omfattende virke som bogillustrator.


Carnegie Art Award 2001

25. januar - 14. februar


Carnegie Art Award 2001

Også i år er Sophienholm vært for den nordiske prisudstilling, stiftet af Carnegie Bank med det formål at stimulere produktionen af maleri af højeste kvalitet. I år er der seks danske blandt de 23 nominerede kunstnere. Af disse prisbelønnes fire. Alle de nominerede værker sam­­les til en udstilling, der turnerer mellem de nordiske hovedstæder.


Passionstoner. Religiøse temaer i nordisk billedkunst

3. marts - 21. april


Passionstoner. Religiøse temaer  i nordisk billedkunst

Årets tema-udstilling er et vestnordisk udstillingsprojekt med udgangspunkt i fejringen af 1000-året for kristendommens indførelse på Island. Af deltagende store navne, der har beskæftiget sig med den religiøse dimension i deres kunst, kan bl.a. nævnes: Sigurjón Olafsson, Samuel Joensen Mikines, J.A. Jerichau, Olivia Holm Møller, Svend Wiig Hansen, Robert Jacobsen, Hannah Ryggen og Jakob Weidemann.


Per Arnoldi: uOrden

27. april - 17. juni


Per Arnoldi:  uOrden

Udstillingen vil behandle vor internationalt kendte og stringente Per Arnoldi i fuld bredde: som plakatkunstner, maler, keramiker, designer, industriel grafiker, arkitekt, udsmykker og formidler. Hver sektion af udstillingen behandler et tema i Arnoldis kunst. Og for­uden ham selv også hans inspirationskilder. Orden skabt af uorden. Arnoldi har gennem hele sin karriere været anerkendt som kunstner i verdensformat – måske mere end i Danmarksformat. Senest er den nye Rigsdag i Berlin blevet farvesat af ham.


Kurt Trampedach

23. juni - 2. september


Kurt Trampedach

Trampedach er uden tvivl en af de mest markante skikkelser inden for den danske maler- og billedhuggerverden. Han brød igennem sidst i 60’erne med billeder og figurer af en stor og særegen originalitet. En hjemlig Douane Hanson, men dog helt sin egen. Mørk og ekspres­siv. Han har lige siden markeret sig som en både kontroversiel og uomgængelig størrelse i det hjemlige kunstliv, selv om han har valgt at bosætte sig i udlandet.


Ib Spang Olsen

13. oktober - 2. december


Ib Spang Olsen

Kendt og elsket af hele Danmarks befolkning – børn som voksne – for sin underfulde streg, der synes aldrig at stå stille, og som har afbildet alt mellem himmel og jord i en stor del af det 20. århundrede. Ib Spang Olsen er nær de 80, men stadig aktiv og betydningsfuld som kunstner, illustrator, forfatter og formidler. Og fortjener at fejres. Hvad var rim og remser og fortællinger, Halfdans ABC, Lykkelige Kristoffer, Kongens Fald, div. oplysningskampagners plakater, osv. osv. uden ham? Et utroligt alsidigt værk, som denne store retrospektive udstilling vil forsøge at gabe over.


Lyngby Kunstforenings Septemberudstilling

8. september - 6. oktoberBilledkunst i billedvæv

8. december - 20. januar 2002


Billedkunst i billedvæv

For også at få tekstilkunsten som kunstnerisk disciplin og udtryksform frem i lyset, arrangeres denne gang en udstilling, hvor en række professionelle vævere med hver deres forskellige billedudtryk og valg af materialer udstiller sammen: Margrethe Agger, Helle Baslund, Anne Bjørn, Jette Erlandsen, Annette Graae og Berit Hjelholt (som vi jo næsten dagligt kan konfronteres med bag Folketingets talerstol). Endvidere har gruppen inviteret gæsterne Anet Brusgaard, Ane Henriksen og Hanne Skyum.Tilbage til oversigten

Aktuel udstilling

Udstillinger 2018

Tidligere udstillinger