Corner 2020

18. januar – 16. februar

Det er 11. gang i træk at Corner udstiller på Sophienholm. Et samarbejde Corner både er stolte og beærede over. Corner repræsenterer det koloristiske, sprudlende; det humoristiske og folkelige; det alvorlige og tunge. Hertil kommer et kollegialt fælleskab med en åbenhed, plads til forskellighed og selvbestemmelse i forhold til udstilling og katalog. Den historiske ballast og placeringen på Sophienholm giver styrke hvor der er overskud til kigge ud over landets grænser, og til at tiltrække udenlandske kræfter.

Det er derfor en stor glæde at Corner i år har kunstnerduoen Randi & Katrine, samt den svenske skulptør, maler og tegner Bianca Maria Barmen, med som nye gæster. Randi og Katrine er kendte for deres installationer på legepladser og offentlige institutioner med deres skæve og underfundige skulpturer, af Huse og kæmpe papegøjer. Bianca Maria har ligeledes en solid produktion og udstillingsrække bag sig og inddrager ofte både skitser og akvareller i et hvidt og poetisk univers. Med vores gæster suppleres Corners narrative fortolkninger af samtiden med nye og anderledes perspektiver.

Samarbejde og fællesskab er kernen i Corner, og har i år udmøntet sig i et samarbejde mellem de 2 medlemmer Jacob Jørgensen og Mogens Gissel. Jacob Jørgensen har det sidste års tid fulgt Mogens Gissel i Odder hvor kunstneren bor og arbejder. Det er der kommet en portrætfilm ud af, som kan ses på udstillingen. Mogens Gissel har også lavet dette års katalogforside og invitation. Som optakt til H.M. Dronningens 80 års fødselsdag er Jacob Jørgensen ligeledes i gang med et filmisk portræt. Filmen hedder “Dronningen holder frikvarter“ og Jacob Jørgensen udstiller Stills fra filmen. Serien skildrer den mere uofficielle side af Dronningen, dér hvor hun befinder sig når hun er i sit eget skabende univers. Et univers der ligger udenfor hendes officielle pligter ogDe er hendes egen tid – hendes frikvarter.

Deltagende kunstnere
På Corner 2020 udstiller: Martin Askholm, Elisabeth Bergsøe, Jens Bohr, Per Baagøe, Uffe Christoffersen, Mia Nelle Drøschler, Daniel Enkaoua, Alba S. Enström, Mogens Gissel, Claus Handgaard, Bente Hansen, Merete Hansen, Ole Prip Hansen, Finn Heiberg, Lars Heiberg, Tove Hummel, Elisa Jensen, Jacob Jørgensen, Jens-Peter Kellermann, Pontus Kjerrman, Kirsten Klein, Leif Madsen, Anne Marie Mejlholm, Anita Viola Nielsen, Egon Bjerg Nielsen, Hanne Sejrbo Nielsen, Mogens Nørgård, Lars Ravn, Morten Skovmand og Tong Wang. Gæsteudstillere: Randi & Katrine, Bianca Maria Barmen.

Performance, filmforevisning og koncerter
Der vil blive afholdt 3 koncerter under udstillingen, hvor man kan høre rock, bluegrass og klassisk musik. Første koncert med Hola Ghost afslutter ferniseringen lørdag. Portrætfilmen om Mogens Gissel vil ligeledes kunne ses under udstillingen. Mere information om de enkelte arrangementer og kunstnere på www.corner.dk

Randi & Katrine: Brystkasse

Randi & Katrine: Brystkasse

Martin Askholm: Dog and bone

Martin Askholm: Dog and bone

Lars Heiboerg: Uden titel

Lars Heiboerg: Uden titel

Per Baagøe: Uden titel

Per Baagøe: Uden titel