Til skoler

Sophienholm byder gerne skoleklasser velkommen i skoletiden. Både indendørs i udstillingen og udendørs i parken.

Et besøg i kunsthallen er et oplagt udgangspunkt for undervisning i billedkunst, drama og dansk - ligesom parken kan være et besøg værd i forhold til bevægelse, naturvidenskab og historie.

Parken med dens snoede stier, overraskelser og kunstværker er også et oplagt turmål for SFO’er, klubber og andre fritidsinstitutioner, der søger en udendørs oplevelse.

 

For mellemtrinnet, udskolingen og gymnasier:

Fra ca. 10 år og opefter kan den aktuelle udstilling være udgangspunkt for elevernes egne kreative projekter eller som baggrund for samtaler om billedkunst, samfundsproblematikker, filosofi, psykologi, historie og meget mere.

Vi byder gerne velkommen eller introducerer vores aktuelle udstillinger for en klasse, i det omfang vores bemanding tillader. I kan også vælge at se udstillingen på egen hånd, dog anbefaler vi, at I melder jeres ankomst på forhånd.

Sophienholm rummer et væld af spændende historier om stedets tidligere beboere - bl.a. den meget selvstændige frue og digter Friederike Brun, der i begyndelsen af 1800-tallet ofte lagde hus til fester med datidens største kunstnere som Adam Oehlenschläger, H.C. Andersen og Johan Ludvig Heiberg. Hun fik også besøg af prominente musikere fra udlandet og blev venner med selve kongefamilien.

Sophienholms romantiske park er hjemsted for et stort antal skulpturer, man kan udforske. Det er både samtidskunst af kunstnere som Ib Spang Olsen, Leif Sylvester og Hanne Warming og det eksotiske Norske Hus bragt hertil som datidens “must have”. Nogle skulpturer gemmer sig langs stierne, andre står frit til skue i parken, mens Norske Hus kommer til syne som en æstetisk perle i skoven med udsigt over søen. Parkens elementer kan være inspiration for, at klassernes egne tegninger, digte, malerier, målinger og skitser.

Skoleklasser kan ligeledes eksperimentere med fx at optage billeder og lyd, som kan redigeres til film og musik med naturens egne lyde. De kan også bruge plænerne til udendørs træning, yoga eller anden bevægelse. Eller de kan bruge omgivelserne til naturvidenskabelige forsøg og observationer.

For de mindre klasser:

Vores store park fyldt med skulpturer, grotter og gemmesteder er idéel til de mindste børn i skolen, der har brug for at bevæge sig, mens de lærer. Her kan de tegne og tælle, løbe og lege, sanke og sanse, digte og danse. Og de må gerne klatre på skulpturerne, kravle ind under hækkene, rutsje på påfuglen og fiske i søen.

I skoven kan børnene også samle blade, kviste og andet fra naturen til kreative projekter og de kan undersøge dyrelivet i skovbunden.

Ved et besøg indenfor i CoBrA-rummet kan børnene lægge sig på gulvet og se lige op i loftet, hvor Asger Jorn og en gruppe af hans kunstnerkolleger i fællesskab har skabt et kæmpe værk i 1949. Værket ”ligner noget, et barn kunne have skabt” og kan udfordre børnenes fantasi - for er deres fantasi mon bedre end de voksnes, hvis de fik lov til at blive sluppet løs med maling og pensler?


Praktisk:

  • Bus 191 går lige til døren fra Lyngby Station og Sorgenfri Station.

  • De aktuelle udstillinger er altid gratis for børn under 18 år og koster 75 kr. for en voksen.

  • Alle ansatte i Lyngby-Taabæk kommune kommer gratis ind.

  • Pris for introduktion til udstillingen for grupper: 500 kr. (momsfritaget)

  • Madpakker kan nydes udenfor på græsset eller i vores ”shelter”.

  • Der er offentlige toiletter i gården.

     

Kontakt:

Ring til os tirs-fre kl. 11-17 på tlf. 45 97 65 00 eller skriv til sophienholm@ltk.dk for at melde din klasses ankomst eller booke en introduktion til huset og den aktuelle udstilling.

Spørg efter Tina Nielsen eller Barbara Læssøe Stephensen.