Lyngby Kunstforenings Vinterudstilling

Den vågne drøm

22. november 2020 – 10. januar 2021

Med udstillingen ”DEN VÅGNE DRØM – surrealistisk, metafysisk samtidskunst” slutter Lyngby Kunstforening sig til rækken af tidens surrealistiske udstillinger.

Titlen peger på den nutidige surrealismes dobbelthed – mellem Drømmen, der refererer til det ubevidste, til fantasien og den indre verdens gådefuldhed. Det tidløse. Og Det vågne, der repræsenterer bevidstheden, det rationelle og det sociale. Det tidsbestemte.

De tolv surrealistiske kunstnere arbejder helt uafhængigt af manifester, dogmer og lederskikkelser. Der råder total kunstnerisk frihed med individuel og kunstnerisk mangfoldighed. 

Med billedkunstneren Håkan Nyström som tovholder tæller gruppen Gerd Brasque, Martin Burridge, Ronald Burns, Børge Christiansen, Poul Janus Ipsen, Aleksander Kosmala, Carsten Krogstrup, Thor Lindeneg, Erik Mortensen, Bente Olesen Nyström og Roland Schneidereit. Nogle af gruppen er medlemmer af kunstnergruppen Cirrus.

De repræsenterer en ny-surrealistisk, metafysisk samtidskunst i pagt med tiden og dens forudsætninger.

”Surrealisme er ikke en stil, men jo en måde at forholde sig til både kunsten og livet,” siger Håkan Nyström, ”kunst er meget mere end det, man ser. Derfor kalder vi udstillingen Den vågne drøm.”

Udstillingen har modtaget økonomisk støtte fra Knud Højgaards Fond og Danske Bank i Lyngbys Fond.


Bente Olesen Nyström

Gert Brasque