Lysværker i Sophienholm Park

Nyt lys 2020

12. december – 7. februar 2021

Fem lysværker indtager Sophienholm og sætter parken i nyt perspektiv. Alle lysværker er af danske samtidskunstnere med en nutidig og progressiv tilgang til mediet lyskunst. Værkerne placerer sig i spændet fra klinisk sci-fi til en designinspireret æstetik og med mørket som lærred og det kunstige lys som materiale, skaber de nye rum i parkens landskab og en nutidig kontrast til Sophienholms klassicistiske arkitektur. 

Lysværkerne drager beskueren ud i parkens mørke, og rundt til de særligt udvalgte steder værkerne er placeret, hvor både vand, træer og det kuperede terræn optræder som medspillere. Mørket, der på denne tid sænker sig tidligt eftermiddag, bliver hermed til et potentiale, der giver mulighed for helt nye oplevelser af parkens natur. 

De deltagende kunstnere er: 

Alex Mørch (f. 1987) kunstner og komponist. Mørch arbejder ofte med bevægelige maskinelle konstruktioner og deres lyd ud fra en fascination af spændingsfeltet mellem det tilfældige og det synkrone. 

Alice Topsøe-Jensen (f. 1994) studerer på 2. år ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, men har allerede medvirket i flere lys-festivaler og performances. I sine værker behandler hun emner som omsorg, psykiatrien som system, og egen erfaring med sygdom.  

SIIKU, kunstnerduo bestående af Rasmus Nielsen (f. 1984) og David H. Péronard (f. 1981). SIIKU arbejder ud fra deres eget manifest om at skabe en samhørighed i en verden udfordret af klimakrise og ulighed.  

Astrid Krogh (f. 1968) designer og kunstner. Krogh er optaget af lysets potentiale som både materiale og teknologi. 

Henrik Vibskov (f. 1972) multikunstner og designer. Er repræsenteret med værket Spikes Keep Citizens Upright, som han skabte til sin nyligt afsluttede soloudstilling på Sophienholm.

NYT LYS 2020 er kurateret af Barbara Læssøe Stephensen og Anne Zychalak Stolten.

Parken er åben alle dage fra kl. 7-21 og der er gratis adgang.

Astrid Krogh

Astrid Krogh

SIIKU

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov