kokken og kunsten
kunstomvisning og middag
næste gang: 29. januar
Bjørn Magnussen - Foto Tim Bertram
Tag hele Sophienholm i en stor mundfuld, der starter med en omvisning, hvor vores passionerede kunsthistorikere sætter ord på kunsten og fortæller om kunstnerne, værkerne og historiske vinkler hentet fra kunsthistorien. Efter omvisningen står kokken i Sophienholms gode café klar med en kulinarisk opfølgning.
Vælg mellem omvisningsstart kl. 17 eller 18.15.
Giv os besked senest dagen før, hvis menuen skal være vegetarisk på tlf. 4597 6500.
Billetter á 385 kroner inkl. entré til udstillingen, omvisning og en 2-retters menu. Drikkevarer tilkøbes i caféen.
Torsdag 29. januar 2026
udstilling: INTUITION REVOLUTION
Omvisningen foregår i kunsthallens udstilling Bjørn Magnussen: Intuition Revolution med Inge Bjørn, Maria Koshenkova, Anna Miilman og Astrid Specht Seeberg. En udstilling der søger svar på, om der er plads til det intuitive i kunsten? Med udstillingen sætter den danske kunstner Bjørn Magnussen fuldt blus under intuitionens kraft, når han ud over egne værker har samlet en gruppe kunstnere på tværs af genrer og generationer, der bruger intuitionen som vejviser.
Middagen består af to retter, der er designet til at give en god mavefornemmelse, og den serveres efter omvisningen i Sophienholm Café.
Menu:
Forret: Bagt selleri med brunet smør, hasselnødder og syltede æbler
Hovedret: Langtidsstegt okseskank med rødvin, rosmarin, glaserede rødbeder og grønt
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15
Torsdag 19. marts
udstilling: INTUITION REVOLUTION
Omvisningen foregår i kunsthallens udstilling Bjørn Magnussen: Intuition Revolution med Inge Bjørn, Maria Koshenkova, Anna Miilman og Astrid Specht Seeberg. En udstilling der søger svar på, om der er plads til det intuitive i kunsten? Med udstillingen sætter den danske kunstner Bjørn Magnussen fuldt blus under intuitionens kraft, når han ud over egne værker har samlet en gruppe kunstnere på tværs af genrer og generationer, der bruger intuitionen som vejviser.
Middagen består af to retter, der er designet til at give en god mavefornemmelse, og den serveres efter omvisningen i Sophienholm Café.
Menu:
Forret: Blomkålssuppe med sprødstegt bacon og persilleolie
Hovedret: Langtidsbraiseret oksesteg med rodfrugter og rødvinssauce
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15
Torsdag 21. maj
udstilling: Laboratorium for Nostalgi
Omvisningen foregår i kunsthallens udstilling Laboratorium for Nostalgi. Hukommelse, diaspora, barndom. Laboratorium for Nostalgi stiller skarpt på, hvordan samtidskunsten forholder sig til den nostalgi, der præger vores tid: Fra længslen efter en simpel fortid i populærkulturen til den politiske brug af historie i identitetsskabelse. Med bl.a. Helene Nymann, Banaan Al-Nasser, Sofie Winther og Isabella Solar Villaseca.
Den 2-retters menu serveres efter omvisningen i Sophienholm Café.
Menu:
Forret: Hvide asparges med yuzu hollandaise, håndpillede rejer og ramsløgsolie
Hovedret: Kyllingebryst fra Hopballe Mølle med grønne asparges, nye hvide kartofler og hønsefumé
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15