kokken og kunsten
med kunst og 2-retters middag
næste gang: 8. maj 2025
Alberte Skronski, Stills fra videoen Garden
Tag hele Sophienholm i en stor mundfuld, der starter med en omvisning, hvor vores to passionerede kunsthistorikere Nette Børkdal og Dina Rawat sætter ord på kunsten og fortæller om kunsterne, værkerne og historiske vinkler hentet fra kunsthistorien. Efter omvisningen har vi bedt kokken i Sophienholms gode café stå klar med en kulinarisk opfølgning.
Vælg mellem omvisningsstart enten kl. 17 eller 18.15.
Billetter á 385 kroner inkl. entré til udstillingen, omvisning og en 2-retters menu. Drikkevarer tilkøbes i caféen.
Torsdag 8. maj 2025
udstilling: det nuttede
Menu:
Forret: Smørpocherede hvide asparges med rejer, mousseline-sauce og løgblomster fra egen køkkenhave
Hovedret: Kyllingballotine med sprødt skind, Pommes Anna, broccoli asparges og kartofler vendt i persille
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15
Torsdag 10. juli 2025
udstilling: det nuttede
Menu:
Forret: Vegansk Gazpacho (kold suppe) med basilikum olie, agurk, bladselleri, persille, karse og creme af bagte peberfrugter.
Hovedret: Dansk Ribeye med pastinak puré, smørristet skovsvampe, palmekål, Pommes Anna og sauce bordelaise
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15
Torsdag 18. september 2025
udstilling: venskaber
I anledning af udstillingen venSKABER er der langbordsmiddag efter omvisningen. Her serveres stegt overlår af kylling fra Hopballe-mølle og langtidsstegt kalvemørbrad. Hertil råstegte kartofler vendt i løvstikke og serveret med sauce tilsmagt med timian og barbecue. Grønne salater af årstidens grønt fuldender menuen. Alle anretninger serveres på bordet til fællesspisning.
Middagen afsluttes med et sødt punktum i form af kaffe, te og kage.
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15
Torsdag 27. november 2025
udstilling: venskaber
I anledning af udstillingen venSKABER er der langbordsmiddag efter omvisningen. Her serveres stegt overlår af kylling fra Hopballe-mølle og langtidsstegt kalvemørbrad. Hertil råstegte kartofler vendt i løvstikke og serveret med sauce tilsmagt med timian og barbecue. Grønne salater af årstidens grønt fuldender menuen. Alle anretninger serveres på bordet til fællesspisning.
Middagen afsluttes med et sødt punktum i form af kaffe, te og kage.
Køb billet til kl. 17 med middag ca. kl. 18
Køb billet til kl. 18.15 med middag ca. kl. 19.15