Udstillinger 2000

Carnegie Art Award 1999
12. december 1999 - 9. januar

Den internordiske Carnegie Bank har stiftet en pris med det formål at stimulere produktionen af maleri af højeste kvalitet i Norden. En komité udvælger kunstnerne, der herefter nomineres til prisen. Ud af de mellem 20 og 30 nominerede malere prisbelønnes fire. Alle de nominerede værker samles til en udstilling, som turnerer mellem de fem nordiske hovedstæder. Også denne gang er Sophienholm vært for den danske del.


Fynbomalernes blomster
29. januar - 24. april

Blomster har gennem alle tider optaget kunstnerne, hvad enten de har brugt dem til sanselig inspiration, farvestudier, direkte gengivelse eller i symbolsk betydning. For Fynbomalerne og især de kvindelige kunstneres vedkommende var blomsterne et kærkomment og lettilgængeligt motiv i en travl hverdag, der også var besat af traditionelle huslige gøremål. Blomsterne var udendørs i Fynboernes haver og indendørs i vindueskarme eller vaser. Blomsterbillederne, der indvarsler foråret, kommer fortrinsvis fra Faaborg Museum og Johannes Larsen Museet i Kerteminde.


Ole Sporring – Vincent møder de 3 små mænd
13. maj - 23. juli

Tidligere professor Ole Sporring (f. 1941) har altid ladet sin kunst udtrykke i samtiden og brugt den som debatindlæg på søgende og eksperimenterende vis. Æstetikken og det uhøjtideligt berettende går hos ham hånd i hånd. Sammenstødet og kontrasten har ofte virket som katalysator for hans kradse, underfundige og frodige billedfortællinger. Således også i udstillingen med hans nye malerier og tegninger, hvor han bl.a. fabulerer over mødet mellem Van Gogh og Storm P's "De tre små mænd". Udstillingen med de nye værker perspektiveres med nogle markante nedslag i kunstnerens tidligere produktion.


Lyngby Kunstforenings Septemberudstilling
5. august - 10. september


Jørgen Haugen Sørensen
23. september - 12. november

Jørgen Haugen Sørensen (f. 1934) får her en retrospektiv udstilling, der vises både udendørs og indendørs. Han er en af vores store billedhuggere af internationalt format. Udstillingen forsøger at vise bredden i det store værk, som har udgangspunkt herhjemme, men som også sættes ind i en europæisk sammenhæng. I forskellige materialer som keramik, bronze og sten vises en række af de temaer, han har arbejdet med i årenes løb. Fra de tidligere naturalistiske arbejder, som han udførte inden han udviklede sin helt personlige abstrakte udtryksform i skulpturer, der ofte knytter sig til organiske former.


Jane Muus
25. november - 20. januar 2001

Jane Muus er en af vores helt store og originale illustratorer. Hun er både grafiker og tegner. Netop fyldt 80 år fejres hun med en retrospektiv udstilling på Sophienholm. Hendes motivkreds drejer sig om mennesket i alle hverdagens situationer. Ofte skildret med megen underfundighed og humor. Mennesker, som hun på sine mange rejser har mødt på gader og cafeer, i varehuse, på markedspladser, mv. Som grafiker foretrækker Jane Muus træsnittet, men benytter også litografi og radering. Desuden har hun udført bemalede trærelieffer. Meget væsentlig er også hendes omfattende virke som bogillustrator.